top of page
Radar
Radar og Videoovervåking
Radar

 

Radar

 

Radar til bruk mot observasjoner på bakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Radar til bruk mot observasjoner i luften

Dopplerradar teknologi benyttes også til å detektere objekter i luften.

Vi har ulike radarpaneler som kan benyttes til å detektere droner ut til 6 000m avhengig av type og størrelse. Ved å detektere bevegelsen i rotorbladene til en drone, kan disse også detekteres når de hovrer eller står omtrent stille over bakken.

I Racom leveres også integrasjonsløsninger til kjente protokoller som ADS-B og AIS for å sammenfatte data fra luftfartøy og skip som sender ut egen posisjonsdata. Kombinert med radarovervåkning sikrer dette en forbedret oversikt over bevegelser.

Identifiser inntrengere fra 100m til 1 400m og følg deres bevegelser innenfor radarens deteksjons område.

Hver deteksjon gir avstand, retning, hastighet og posisjon på målet som oppdateres åtte ganger i sekundet. For å klare dette benytter radarene dopplerradar teknologi.

Radarene er på størrelse med et A4 ark og har ingen bevegelige deler. Dette gjør radarene enkle å montere, samt driftssikre.

 

Driftssikkerhet leveres også ved at radarene detekterer like godt på dag som natt, i tåke og snøvær grunnet utnyttelsen av ulike frekvensbånd som ikke er påvirket av de klimatiske forhold.

Med radar forenkles mulighetene for deteksjon på områder som ønskes skjermet fra inntrengere. Kombinert med video som følger bevegelsene radarene identifiserer gis en operatør tidlig varsling til å håndtere en mulig uønsket situasjon.

Radarene leveres med egen programvare og kan med enkelhet integreres med de ledende videohåndteringssystemene, samt toppsystem på markedet.

bottom of page